Igår så var det grillens dag i Sverige, givetvis firade jag det genom att grilla. Jag hade ju utlovat ett bra recept på Lamb Racks med en rubb och en god sås, men pga tidsbrist så beslutade jag att det skulle bli karrékotletter istället. Detta gällde ända fram till ca 1 timma innan jag skulle börja grilla, då bestämde min bättre hälft att det skulle vara godare med kyckling. Jag är ju inte den som är den så kyckling blev det.
Sambon hade köpt hem ett kilo med färdigmarienerade kycklingfiléer och efter att jag klippt ner lite färsk rosmarin på dem så var de bara att slänga dem på grillen. Under tiden Fileérna låg på grillen så skivade jag upp en baguett och rörde ihop lite flytande Milda med 4 pressade vitlöksklyftor i en skål. Blandningen smetades på brödskivorna och sen hamnade även de på grillen.
Kyckling och vitlöksbröd |
Sambon stod för potatisgratäng och sallad. och det gjorde hon med bravur.. jättekrämig och god!
Det färdiga resultatet gôr gôtt och enkelt om du frågar mig! En skön vinegrette eller lite olivolja och balsamico-vinäger och några nypor grovmalen peppar på salladen gör hela skillnaden tycker jag, vad tycker du?
Receptet på lamb racks kommer, var så säker... den som väntar på något gott väntar säkert på GRILLAT!
Och som alltid,
Grilla lugnt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar