Fredagsgrillningen innebar idag biffar med fetaost och en skön sallad med balsamico och olivolja och en snabb grillsås till. Denna rätt förekommer ofta på fredagar för att
- Den är snabb
- Grabben, 6år vill ha hamburgare
- Den är sjukt god
Såhär gör jag mina biffar...
Tvätta händerna... du har precis tänt grillen och är säkert inte ren...
Räcker till 4 personer och då får du en matlåda till måndagen på köpet!
Ta 800g finmald blandfärs och lägg i en bunke, hacka1 gul lök fint och lägg i bunken, (Jag använder en hackare från Tupperware som jag är grymt nöjd med). Kasta i 2krm med svartpeppar och 2krm med salt, hacka 4 kvistar med färsk rosmarin och bladen från tre kvistar oregano, släng i rosmarin och oregano i bunken. Knäck ett ägg och i med det i bunken. Tryck ner händerna och blanda allt till en smet, tänk på att inte blanda för länge då blir det lätt segt.
Min lökhackare från Tuppereware |
Nu är färdiga, tidsåtgången är densamma som det tar för grillen att bli rätt grilltemperatur, dvs ung 12-15minuter. I med biffarna i grillen, har du som jag problem med allergi, se till att använda okika verktyg till biffarna. Tänk på !!! om din grill ha lock, ha det STÄNGT, det blir saftigare då !!!
Rätt temperatur för att lägga biffarna på gallret. |
Efter ungefär fem minuter är det läge att vända biffarna, kör lika länge till på andra sidan. Tiden kanske låter lång men i Big Green Egg så blir inte köttet torrt utan saftigheten bibehålls trots längre tid i grillen men fördelen är att fetaosten smälter och blir supersmetig.
Vuxenvarianten serverad med sallad, balsamico, olivolja och en god kall sås |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar