Konsten att göra en smarrig, knäckig Rabarberpaj i grillen.
Hej kära grillvänner, har ni som jag någon gång känt att när maten är klar så är ju grillen fortfarande varm och man borde använda den värmen till något. Jag har i varje fall testat, första gången blev inte optimal men nästa gång då sjutton...
Jag satte min Big Green Egg på att hålla värmen på 175 grader och satte i min plate setter upp och ner för att hålla indirekt värme i grillen.
Jag plockade tre raberer som jag skalade och skivade fint och la i en pajform. Över rabarberna strödde jag en blandning av potatismjöl och socker lite drygt en matsked av varje kanske, detta för att stävja vätskan från rabarberna lite.
Efter det så blandade jag 2dl mjöl och 2dl socker med 1msk vaniljsocker och 1msk bakpulver i en bunke, jag knäckte i två ägg och rörde om med en gaffel till jag fick en degig smet.
Smeten klickar jag ut över raberberna och sen spritsar jag ca 50gram med Milda Culiness över, använder det pga mjölkallergi, men om man tål så blir det ju inte sämre med smält smör.
Sen var det bara att kasta pajformen i grillen, eller det var vad jag trodde, jag satte pajformen direkt på den upp och ner vända plate settern, stängde locket och väntade 15 min. När jag öppnade locket så doftade det ljuvligt men jag insåg att det såg mörkt ut i botten. Jag vände min plate setter så att den kom längre från glöden och lät grädda i 10min till. Pajens yta blev underbar men rabererna blev brända i botten.
Nu för att åtgärda mitt misstag till nästa gång... sätt plate settern upp och ner... sätt ett galler på fötterna till plate settern så att pajen hamnar mitt i grillen och därmed skyddas från den direkta värmen som transporteras från kolen in i plate settern. TADA! problem solved!
Det som gick att äta av pajen var den knäckigt grillsmakande ytan på pajen som var UNDERBAR... jag säger bara Nästa gång!
Jo det var ju någon som mailade och undrade var man kan köpa en såndäringa Big Green Egg... kolla på grillglädje.se
Och som alltid...
Grilla lugnt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar